Cs amb la seguretat i el civisme

Cs Gavà ha organitzat aquest dilluns la primera de 4 trobades ciutadanes per debatre diferents temes d’interès. En aquesta primera sessió, celebrada als baixos del Museu, els eixos de debat van ser la seguretat ciutadana i el civisme i va comptar amb la participació del líder local, Miguel Angel Ibáñez i els diputats Parlament de Catalunya, Matías Alonso i Jean Castel.

Miguel Ángel Ibáñez precisa que aquest format d’actes resulten útils per “escoltar les preocupacions de la gent, compartir opinions i exposar les nostres solucions” donat que “el model el PSC està esgotat”. Sobre seguretat considera que a “Gavà falten agents policials per combatre actes incívics, problemes com els okupes o situacions com l’atac a les portes dels Jutjats, patit la passada matinada, i que nosaltres condemnem amb fermesa”

El Diputat per Girona, Jean Castel, ha precisat que “des del grup parlamentari portem molt temps exercint una tasca d’auditoria i fiscalització de l’actuació del Govern i hem vist que existeix una manca de polítiques en matèria de seguretat, a Gavà també. Creiem que no s’han ofert solucions i nosaltres les tenim i les hem proposat”.

De la seva banda, Matías Alonso, que a més és responsable de l’Àrea de Defensa al Comitè Executiu Nacional de Cs i president de la Comissió d’Interior assegura que “és preocupant l’increment de delictes existent unit a la manca d’agents, tant locals com dels Mossos, que no poden arribar a tot” . Per a Alonso “la seguretat és una qüestió cabdal perquè és la garantia de poder exercir els drets en plena llibertat i, per això, ens semblen especialment greus els atacs a les portes dels jutjats, ja que el respecte al poder judicial és clau en un estat democràtic”.