Cs amb les dones
Ibáñez i Benjumea atenent els mitjans.

Cs Gavà ha convocat la premsa local aquest dijous, coincidint amb la vigília del 8 de Març, per expressar la necessitat de “seguir reivindicant la igualtat de drets entre homes i dones”. La formació, a més, ha volgut fer un reconeixement a Conchi Benjumea, la primera dona regidora pel CDS a l’Ajuntament. Benjumea va entrar al consistori el 22 de febrer de l’any 1990, ocupant el lloc del seu company Ángel Benjamín, que va renunciar al càrrec. Ella mateixa explica que per a ella “va ser un honor defensar els ideals del partit liderat per Suárez entre els quals hi havia els drets de les dones”, i que, tot i ser la única dona en aquella bancada, sempre va ser tractada amb “respecte”.

Benjumea precisa que ella se suma a la reivindicació d’aquest 8 de Març perquè, “si bé és cert que s’han fet progressos, cal seguir avançant, a poc a poc, i cal fer-ho també al costat dels homes, perquè tot i que les dones som valentes, fortes i intel·ligents, nosaltres soles no podrem canviar aquesta societat masclista. Cal que els homes facin un canvi de mentalitat”.

Benjumea també destaca de la seva trajectòria la fundació, en el seu dia, de la Casa de Andalucía, entitat que encara presideix avui i de la qual afirma “està configurada per homes i dones que treballen units, com una família”.

El líder de Cs a Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, assegura que “el camí cap a la igualtat l’hem de recórrer junts, sense oblidar cap col·lectiu i els homes també han de liderar aquesta aspiració social”. Així, recorda que “la nostra formació, al 2007, ja comptava amb un 50% de dones escollides”.

Ibáñez ha destacat la trajectòria de Benjumea precisant que “ha fet història a Gavà, trencant un sostre de vidre al món de la política, un fet important que cal posar en valor en democràcia” i assenyala que, tot i que “simbolitza el camí recorregut cal seguir lluitant per superar més desigualtats, com la bretxa salarial, on es posen de manifest les dificultats amb les quals topen les dones per aconseguir reptes professionals i personals”.