Cs parla de sanitat i economia
Un dels moments de l'acte

Cs Gavà ha celebrat, aquest dilluns, la segona trobada ciutadana del seu cicle de 4 xerrades. En aquesta ocasió s’ha parlat de sanitat i economia, dos temes que, segons ha precisat el líder local de la formació, Miguel Ángel Ibáñez, “poden semblar distants però estan plenament relacionats perquè, d’una banda, sense inversió salut el servei és pitjor, i de l’altra, perquè és indubtable que gaudir de salaris dignes és clau pel benestar general i saludable de la persona”. Segons Ibáñez, “ambdós temes són també molt importants per la ciutat i posen de manifest que l’actual model de govern municipal està esgotat. És indubtable que Gavà necessita un canvi”.

El diputat al Parlament de Catalunya, Martín Barra, va assegurar que “és urgent i prioritari revertir les retallades fetes en matèria de sanitat en els darrers anys, i de les quals Catalunya ha estat la comunitat autònoma que més ho ha patit i que més endarrerida va en la recuperació de la despesa prèvia”. Barra concreta en xifres que “entre 2009 i 2017 hi ha 6000 milions menys per a sanitat en el conjunt d’autonomies, 3300 dels quals corresponen a Catalunya. Per tant, més de la meitat de les retallades les estem patint aquí”. Barra, després de recordar que “a més, som la única comunitat que no ha retornat la paga extraordinària als funcionaris”, també apunta que “durant la crisi van créixer les patologies a nivell general, un tema però que no sembla interessar l’actual govern independentista que segueix gastant quasi un 20% menys que la resta d’Espanya en aquesta matèria”

El també diputat al Parlament, José María Cano, va centrar la seva intervenció en la situació econòmica assegurant que “és la base de l’estat del benestar i, per això, considero que l’assumpte té un abast global”. Cano denuncia que “el bloqueig al Parlament provoca inacció” i “el procés ha estat devastador amb la marxa de 5000 empreses i la caiguda de la inversió estrangera”.

Durant l’acte, també es va parlar, a nivell local, sobre “la necessitat de fomentar l’emprenedoria, donar suport a les empreses existents i millorar el servei d’ocupació, perquè, al seu entendre, “sense benestar econòmic no hi ha igualtat”.