UME
Imatge de la sortida a les 9 del matí (Foto: cortesia Brugués Comas)

La passejada en bicicleta que va organitzar ahir la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME) va ser un èxit de participació. Brugués Comas, presidenta de l’entitat, ens ha destacat que “hi van anar unes 80 persones, que és el que més o menys movíem abans de la pandèmia, on ens movíem entre 50 i 100 assistents, així que estem molt contents. A més, va venir també gent de fora de l’entitat, i això també és positiu”.

La sortida de la bicicletada va tenir lloc a les 9 del matí al carrer de Salvador Lluch. Segons ens ha explicat Comas, “hi van baixar Jordi Tort i Lluís Guitart, tinent d’alcalde i regidor d’Esports respectivament, a saludar-nos i a donar-nos la sortida, i a més també ens van instal·lar un arc inflable, així que va quedar tot molt vistós”.

El grup va trigar uns 45 minuts en arribar a la platja de Gavà. El recorregut, tal i com ja us vam avançar en aquest mateix mitjà, va ser el que l’entitat té planejat de les anteriors sortides, és a dir, baixada per l’avinguda Bertran ¡ Güell fins passar la Zona Esportiva de Can Torelló, i des d’allà i fins arribar a la platja travessant els camins agrícoles fins el carrer Europa, i d’allà al monument de la vela. El que “sí que vam fer una mica diferent d’altres anys va ser l’arribada, que va ser al monument de la vela de Gavà Mar, que és on hi ens vam estar”. La Policia Municipal sol acompanyar a la pinya fins a Can Torelló, “però en aquesta ocasió ens van acompanyar fins i tot pels camins agrícoles, per on ens van donar suport tres motos, fins que vam arribar a la platja, i fins i tot també van venir amb nosaltres en tot el camí de tornada, que no era l’habitual abans de la pandèmia”.

Una vegada a la platja “vam fer una mica de pa amb tomàquet amb embotit per a tothom, i també vam fer un sorteig de material relacionat amb el món de la bicicleta, com ara cascos, càmeres, llums, o infladors, que ens van cedir algunes botigues que treballen amb nosaltres com ara Castillo o Subirà, i que ens serveix per fer una mica de promoció de l’ús de la bicicleta a la ciutat”.

La tornada es va fer a dos quarts de dotze del migdia i “cap a un quart d’una ja érem tots al Parc de la Torre Lluch, que és on enguany vam acabar el recorregut en comptes de la plaça Balmes”.

Comas valora molt positivament aquesta sortida degut a que “representa tornar una mica a la normalitat, començar una altra vegada a fer activitats grupals on no hi hagi restriccions de gent, i el resultat ha estat molt bo perquè va venir molta gent i a més ens va fer bon temps, així que va ser tot genial”.

UME
El grup, davant la vela de Gavà Mar (Foto: cortesia Brugués Comas)

La UME ha organitzat aquesta sortida en bicicleta com a part dels actes de celebració del seu 59è aniversari. El tret de sortida d’aquestes celebracions el va donar la inauguració d’una exposició fotogràfica sobre el Gavà dels anys 60, que va tenir lloc el passat 11 de febrer i a on “va venir molta gent i va ser molt bonic, tot un èxit”.

El dissabte 12, d’altra banda, el grup d’escalada infantil va venir a provar el boulder, “van venir molts infants i les seves famílies i això ens va agradar molt perquè ara podem fer aquestes coses, podem tornar a fer convocatòria d’activitats a nivell grupal i en espais tancats com el boulder, que tenia una normativa molt rígida en quant al seu ús i no podíem ser molta gent, però ara les coses són diferents”. El mateix dissabte es va fer també una visita oberta al Castell d’Eramnprunyà que “tot i la meteorologia adversa va aconseguir aplegar unes 50 persones”.

I per últim, Comas també ha valorat molt positivament el passi d’un documental el passat dissabte a la tarda: “Van venir molts infants, perquè era la secció infantil a la que estava destinada aquest documental d’uns nens que fan una expedició al Pol Nord, i als infants els hi va motivar bastant veure que nois de 10 o de 12 anys es preparaven físicament per poder arribar al Pol Nord amb esquís”.