F.A.GA.
Un moment de la jornada d'aquest matí

L’Associació de Familiars de Malalts D’Alzheimer de Gavà (F.A.GA) ha celebrat aquest matí una jornada al Centre de Serveis a l’Empresa amb motiu del seu 25è aniversari. S’han portat a terme dues taules rodones per debatre entorn de la gestió dels serveis socials de l’entorn i del programa de voluntariat de la gent gran, respectivament, i també ha tingut lloc una conferència sobre el programa PEPA (CEAFA).

María Jesús Claveria, presidenta de F.A.GA., ha assegurat que amb la jornada d’avui volen “conscienciar a cuidadors, professionals, usuaris, i també al públic en general perquè prenguin consciència de que és una malaltia molt dura sobretot pels cuidadors i els familiars, així que volem explicar com és aquesta malaltia i quina és la cura que s’ha de fer amb aquests pacients”.

En aquests 25 anys que fa que existeix F.A.GA. “el diagnòstic no ha canviat, però hi ha hagut petits canvis como ara la medicació, que ara és amb pegats en comptes de per via oral. S’està investigant però encara no hi ha una solució que aconsegueix tallar la malaltia, per desgràcia”.

El que sí que ha canviat en aquests 25 anys és la sensibilització: “La societat està més sensibilitzada perquè es parla molt d’aquesta malaltia, i és bo que se’n parli. A més, les administracions públiques també fan molta feina, i per tant la gent està molt conscienciada”.

La jornada l’ha obert Ester Zamorano, que és tinenta d’alcalde de Benestar de l’Ajuntament de Gavà. Zamorano ha destacat que, pel govern de la ciutat, recolzar entitats de caire social com F.A.GA. “és una prioritat i, si em permeteu, és fins i tot una obligació, les administracions hem d’estar al costat de totes aquestes persones que necessiten ajudes a nivell social”.

La tinenta d’alcalde ha qualificat a F.A.GA. com “una entitat necessària”, i ha admès també que “des de les administracions queda molt per fer, però està clar que hem d’estar al costat de les persones que pateixen la malaltia i sobretot al costat de les seves famílies”.