FAGA
El local de FAGA està tancat des del passat 14 de març (Foto: cortesia Meritxell Milian)

L’Associació de Familiares d’Alzheimer i Altres Demències de Gavà (FAGA) torna a obrir el centre el proper 22 de juny. Tot i això, durat aquests mesos, l’entitat no ha deixat de donar suport a usuaris del centre al llarg de la pandèmia. Meritxell Milian, directora de FAGA, ens ha explicat que “en un primer moment vam pensar que la gent més vulnerable és la gent gran, i vam obrir la nostra feina a totes aquelles persones grans que necessitessin la nostra ajuda, ja fossin usuaris del centre o no. Principalment el que més es necessitava en aquell moment era fer les compres de les necessitats bàsiques, i hem ajudat a molta gent en aquest aspecte”.

Una vegada passat el primer moment de la crisi, i veient que la situació s’allargava, “vam començar a oferir serveis més específics pels nostres usuaris, i des del primer moment s’han fet trucades als nostres socis per fer contenció emocional i social, i el Servei d’Atenció a Domicili no s’ha aturat en cap moment i fins i tot vam incorporar el servei d’estimulació cognitiva a domicili.

Arribats a aquest punt de la pandèmia, a FAGA continuen amb tots els serveis que ja van començar arran de la pandèmia i fins i tot “hem començat ara un servei de recuperació física perquè ens trobem que, per molt que es moguin per un pis, fins que no han pogut començar a sortir al carrer han perdut molta massa muscular, i llavors els hi va un preparador i els estimula amb massatges i activitats per posar-los a punt per sortir”.