carril bici
Finalitzen les obres del nou carril bici del carrer de Barcelona

Ja han finalitzat les obres del nou carril bici del carrer Barcelona. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha comprovat avui el resultat d’aquestes obres i ha destacat que aquest nou carril bici “dona continuïtat i connectivitat a l’estació de RENFE amb tot el circuit de carril bici del nucli urbà però també amb el carril bici que s’estén per l’avinguda Bertran i Güell i de l’avinguda del Mar”.

La intervenció, que ha suposat una inversió de 370.000 euros finançats en un 60% per l’Ajuntament i un 40% per l’AMB, ha consistit en la implantació d’un carril bici de 288 metres en el tram del carrer de Barcelona que s’estén entre l’estació i l’avinguda Bertran i Güell. El nou vial per a bicicletes connecta amb els ja existents a la rambla de Salvador Lluch i a l’avinguda de Bertran i Güell, i en un futur ho farà amb el de la nova carretera C-245.

L’objectiu de tot plegat era promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà sostenible en els desplaçaments habituals i fomentar la intermodalitat amb el transport públic, en aquest cas amb RENFE i amb l’aparcament segur de bicicletes de gran capacitat que l’AMB està construint al pàrquing de l’estació.

Sánchez ha posat de manifest que amb aquest nou carril bici “fem més extensa la xarxa ciclable a la nostra ciutat, crec que ha quedat força bé i desitgem i esperem que la ciutadania pugui gaudir-lo”.

L’alcaldessa ha aprofitat el seu desplaçament i ha visitat dues intervencions més que s’estan executant al barri del Centre amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat, prioritzar el pas dels vianants, i millorar la qualitat de l’espai públic.

Una d’elles és l’obertura del carrer de Rius i Taulet, actualment tallat al pas, tant de vehicles com de vianants, a l’altura del c. d’Artur Costa i que continua, en un segon tram fins al carrer de Sant Antoni Abat. El recent enderroc de dues edificacions del carrer de Nostra Senyora de la Mercè (núm. 25 i 27), permetrà que el tram sense sortida de Rius i Taulet passi a tenir continuïtat, enllaçant Nostra Senyora de la Mercè amb Sant Antoni Abat en aquest sentit circulatori.

L’altra intervenció és la que s’està portant a terme a l’antiga seu de la Unió de Cooperadors, edifici emblemàtic de la Rambla que està sent objecte d’una rehabilitació integral per tal de convertir-lo en un equipament clau per a les noves economies i la innovació ciutadana. El projecte, impulsat per l’Ajuntament i fruit d’un procés de participació ciutadana obert a finals de 2016, comportarà la remodelació integral de l’edifici, en la qual s’invertirà 1 milió d’euros finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’alcaldessa ha volgut també recordar que, en alguns d’aquests casos, es tracta d’obres que “sabem que estan generant petites molèsties als veïns, però que segur que quan vegin la llum seran una bona transformació de l’espai públic”.