Gavà a la trobada per la innovació de la Red Innpulso
Gemma Badia, David Mestres i Jordi Tort

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i el tinent d’alcalde Jordi Tort han assistit a la V Trobada Innpulso Emprende d’alcaldes i alcaldesses amb la Innovació de la Red Innpulso, a la qual la nostra ciutat pertany, i que va tenir lloc aquest dilluns a Viladecans.

L’esdeveniment va reunir 34 representants municipals amb pimes, micropimes, i startups innovadores de les ciutats pertanyents a la xarxa.

En el cas de Gavà, es va presentar el projecte de l’empresa Imes3d, dedicada a la impressió 3D, de la qual l’alcaldessa entén “és un veritable exemple del que és l’emprenedoria a Gavà, un projecte que va néixer en el moment més dur de pandèmia, dedicant esforços i sense obtenir beneficis econòmics, fabricant EPIs. Des d’aleshores ençà, no han deixat de treballar i innovar diversificant productes que aporten solucions a gran empreses, com és el cas d’Amazon, i ho fan de manera sostenible perquè és una impressió que es fa amb material reciclat i fins i tot degradable”.

David Mestres, gerent d’imes3d, precisa que l’objectiu és “treballar per desenvolupar i accelerar empreses que vulguin integrar el 3D: Per aconseguir això, a banda d’oferir serveis de disseny i enginyeria per la fabricació de peces, també realitzem la mateixa fabricació. És veritat que molts clients tenen algun equip i poden fabricar petites sèries, però nosaltres els ajudem a fabricar lots sencers de milers o centenars de peces”.

Innpulso Emprende

La trobada Innpulso Emprende vol potenciar l’intercanvi d’experiències i el suport a la innovació des de l’administració, i promocionar a les pimes innovadores. La Secretaria General d’Innovació del Govern d’Espanya, Teresa Riesgo, va tancar l’acte destacant “la importància d’innovar des de tots els àmbits de la societat”, tot posant en valor el paper dels ajuntaments. En aquest sentit, va anunciar “el compromís del ministeri d’assignar agents d’innovació en cadascun dels municipis integrants de la Red Innpulso”.

L’esdeveniment d’enguany s’ha dut a terme aprofitant la celebració de l’Smart City Expo World Congress 2021 de Barcelona i la trobada de Viladecans s’ha celebrat, a més, en el marc de la Missió de Ciutats Climàticament Neutres impulsada per la Comissió Europea. Els objectius de la missió inclouen fomentar una transició justa per millorar la salut i el benestar de les persones, i aportar  beneficis addicionals, com ara la millora de la qualitat de l’aire, la creació d’ocupació i estils de vida més saludables.