llançaments llargs
Gavà acollirà el Campionat d’Espanya de llançaments llargs

La RFEA, juntament amb el Club Atletisme Gavà, organitzen aquest dissabte el Campionat d’Espanya de llançaments llargs d’hivern a l’Estadi de La Bòbila, amb la participació d’una seixantena d’atletes.

La competició començarà a les 11 hores amb el llançament de martell masculí i seguirà a les 12.30 hores amb el llançament femení. Posteriorment arribarà el torn del disc masculí i femení a partir de les 14 hores, per finalitzar amb les proves de javelina, a les 17 hores la masculina i a les 18.30 hores la femenina.

D’entre els 12 catalans i catalanes, hi haurà atletes amb opcions de podi, com ara Andrea Alarcón, que arriba amb la segona millor marca del curs i protagonitzarà un nou duel amb la navarresa June Kintana. També arriba ben posicionat el llançador de l’UA Montsià Cristian Ravar, que viu als Estats Units però que recentment ha vingut aquí per competir al campionat de Catalunya, d’on va sortir guanyador, i al Campionat d’Espanya, arribant amb la 5a millor marca.

La prova amb més representació catalana serà la javelina, amb set atletes a ambdues categories. A la masculina trobem al molletenc Àlex Sànchez, campió català, com a 5a millor marca i amb opcions de pujar al podi com a tercer. També estarà present Jordi Sànchez, que arriba amb la 6a millor marca. Jhon Louis Garcia i Marc Alique tanquen la representació catalàna.

A la prova femenina, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Aina Ramos, és la catalana millor posicionada. La campiona catalana i sub 23 arriba amb la sisena millor marca, però amb opcions de podi. La segueixen l’atleta argentina del Barcelona Atletisme Yohanna Sol Arias, amb llicència catalana. Finalment, cal destacar la participació de la joveníssima Érika Sellart. L’atleta del CA Manresa competirà sent de primer any sub 18 i havent batut rècords de Catalunya en categories inferiors.

També participarà el campió català de disc, Aaron Solà, que ve de competir al pes a Gallur, i la subcampiona catalana de martell, Belén Bermejo, que arriba amb la sisena millor marca disposada a esgarrapar posicions. Finalment, destacar la presència de Daniela Fernàndez, atleta sub 20, que participarà a la prova de disc.

A banda dels catalans i catalanes, Gavà rebrà a atletes estatals de molt renom, com ara Javier Cienfuegos, Lois Maikel Martínez, Pedro José Martín Cazalilla, ara amb llicència andalusa, els germans Quijera, Manu i Nicolás o Arantza Moreno, a banda de la citada June Kintana.

Cal destacar la baixa de l’atleta olímpica i gavanenca Laura Redondo, encara recuperant-se de la recent operació, sent ella una de les impulsores d’aquest campionat.