pobresa energètica
Badia i Campos, amb el conveni renovat i signat aquest matí

L’Ajuntament de Gavà i Aigües de Barcelona han renovat avui el seu compromís amb la defensa de les persones amb manca de recursos econòmics. Les dues entitats han renovat el conveni que van signar l’any 2017 mitjançant el qual s’eviten els talls en el subministrament d’aigua a persones que no poden fer front als rebuts com a resultat d’un cas de pobresa energètica.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, i Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, han estat els encarregats de signar aquest conveni. Badia ha destacat aquesta “col·laboració públic-privada per detectar a aquelles persones vulnerables amb les que, després de no haver pogut fer front a dos rebuts en aquest cas de l’aigua, Serveis Socials contacta per saber si estan realment en una situació vulnerables, i si és el cas llavors Aigües de Barcelona assumeix el cost del consum d’aquestes persones”.

L’alcaldessa ha volgut posar en valor a més la voluntat d’Aigües de Barcelona per col·laborar en mesures com aquesta que “entren dins del marc de les accions contra la pobresa energètica, ja ens agradaria que altres proveïdors d’altres tipus de subministraments també col·laboressin”, i en aquest sentit ha recordat que Aigües “té i de fet ha tingut sempre una actitud pro-activa i ens està ajudant ara amb aquestes famílies de la nostra ciutat per tal que no tinguin un tall d’aigua”.

Campos, de la seva banda, s’ha congratulat també d’haver pogut renovar aquest conveni amb l’Ajuntament de Gavà: “Per nosaltres aquest és un pas molt important que certifica el treball conjunt que genera la col·laboració públic-privada, sobretot en la que posa l’accent en les persones. Per nosaltres la màxima prioritat és garantir el servei a totes les persones i amb especial sensibilitat per aquells que es troben en situació de vulnerabilitat, i per tant aquesta renovació del conveni de pobresa energètica és un fet molt important que celebrem i que demostra el nostre compromís, a través de diferents projectes socials i en especial a través d’Aigües de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament”.

El conseller delegat d’Aigües ha volgut destacar que aquest tipus d’accions deriva de “la llei de pobresa energètica que es va aprovar l’any 2015 i que afecta a totes les empreses subministradores i a totes les administracions públiques, i obliga a garantir que qualsevol persona en situació de vulnerabilitat no tingui cap problema. Per nosaltres és importantíssim, és de fet imprescindible que qualsevol persona en situació de vulnerabilitat no hagi de patir pel subministrament de l’aigua”.

Campos, en aquest sentit, ha recordat que la seva empresa “ja es va avançar l’any 2012 a través del fons de solidaritat”, i també que estan portant a la pràctica “programes que pretenen garantir les condicions de vida digna, jo crec que la companyia ha fet un gran esforç, a través del seu pla d’acció social i a través del pacte social, per fer programes que intentin que els ciutadans, tant els d’aquest ajuntament com els de tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona, puguin escollir el seu propi pla de vida”.