GSSP defensa habitatge assequible

El grup municipal de Gavà, Sí Se Puede ha presentat al Ple d’aquest mes de juliol tot un seguit de propostes “per tal que el govern local faciliti l’accés l’habitatge”. Segons el portaveu adjunt d’aquesta formació a la nostra ciutat, Juan Carlos Bondia, “es tracta d’iniciatives que emanen del nostre grup i, des de Podemos Gavà, i que volen insistir en les propostes que ja vam presentar fa uns mesos i que van ser rebutjades per l’equip de govern. Volem donar resposta a l’evolució preocupant que ha experimentat el preu de la vivenda a la nostra població i on han arribat a pagar-se 17,38€/m2”.

Segons Bondia, “aquesta evolució, segons la Generalitat, sembla no tenir aturador i situa en els 820 euros al mes el preu mitjà de lloguer”, raó per la qual proposen que “Gavà s’incorpori a l’índex de consulta dels preus de lloguer de l’Agència d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya”.

També proposen que “s’ampliï el personal destinat a fomentar, informar i gestionar la Mesa de la Vivenda de l’Ajuntament, ja que a l’actualitat només se n’ocupa una persona i està desbordada”.

Una altra idea és que “es faciliti una assegurança de protecció enfront l’impagament i danys al continent i contingut de l’habitatge per tal de donar una major seguretat als propietaris i, així ,aportar més habitatges a la borsa de l’Ajuntament”.

La moció també defensa que “es destini el 30% de les noves construccions de pisos a lloguer social per a les famílies amb ingressos contemplats segons la Llei 24/2105 de 29 de juliol de mesures urgents para afrontar l’emergència en l’àmbit de la vivenda i la pobresa energètica”.

Una altra idea és que “s’estudiï la possibilitat, conjuntament amb altres administracions, d’incorporar, al parc públic municipal d’habitatge, tots els immobles procedents d’herències que no tinguin testament i estiguin ubicades al nostre terme”.

També proposen que “s’incorpori, a la pàgina web de l’Ajuntament, un apartat per tal de facilitar el lloguer a través de l’oficina municipal i que es multi a bancs i grans companyies que tinguin pisos buits destinant, els diners que es recaptin, a la borsa de lloguer de l’Ajuntament.”

PUBLICITAT