GSSP i Podem amb el Dia de les Dones

GSSP i Podem van organitzar, dissabte al matí, un acte al Passeig de Joan Maragall per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Ambdues formacions ja s’havien sumat el dia anterior a la vaga i a les reivindicacions feministes i amb aquesta nova acció, segons ha assegurat la secretària general de Podem Gavà, Estela Ortega, “volem refermar el nostre compromís amb la igualtat”. Per a l’ocasió, van muntar una carpa i van presentar un espectacle de titelles on es va narrar un conte popular però trencant estereotips amb “l’objectiu de fer arribar aquest important missatge a les nenes i als nens”, va precisar Ortega.

Durant la jornada també es va fer una lectura de poemes, del manifest i del decàleg de reivindicacions feministes, un text que expressa “la necessitat de lluitar plegats per assolir la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones” i on es denuncia, per exemple, “la cosificació de les dones, la violència masclista i la por a denunciar”. També reclama que “les dones puguin decidir amb llibertat sobre el seu propi cos i que les tasques de cura de la llar no siguin, per naturalesa, una responsabilitat només femenina”. Per a Ortega, “hi ha mil motius més per protestar, especialment en uns moments on sembla que, lluny d’avançar, estem retrocedint amb el ressorgiment de les ideologies patriarcals que ens obliguen a defensar drets que semblaven ja conquerits”.

Nou local

Aprofitant la celebració d’aquestes jornades, que la formació morada qualifica “d’importants i significatives”, han inaugurat el seu local, un espai situat al número 18 del passeig Joan Margall. La seu, segons va explicar el portaveu de GSSP, Miguel Herrera, “vol ser un lloc de trobada obert a tothom. Convidem a qualsevol a visitar-nos per compartir iniciatives i idees per millora Gavà. A més, posem a disposició de les entitats de la ciutat, que ho necessitin, un lloc on poder desenvolupar la seva activitat”.