Critèrium de Llançaments
Un moment de la celebració d'aquest IX Critèrium de Llançaments

El Club Atletisme Gavà valora molt positivament la celebració del IX Critèrium de Llançaments “Ciutat de Gavà” Memorial Emiliano Moro que van organitzar a l’Estadi Municipal La Bòbila el passat 1 de juliol. Bernat Peso, president de l’entitat, ha explicat que “tot va anar força bé, la participació va ser força alta dins del que és l’apartat de llançaments, i la fluïdesa a pista va ser la nota predominant”.

En relació a aquest darrer apartat, cal destacar que la cap de pista va ser ni més ni menys que Laura Redondo, “que va ser la que va portar tot el tema del timing per tal que tot anés sobre rodes i poguéssim muntar aquesta competició amb els temps necessaris, i per tant en aquest cas va sacrificar el seu paper com atleta per participar i implicar-se més en el que és l’organització de l’esdeveniment”.

Redondo va decidir finalment no participar ja que, “tot i que estava inscrita, ja està classificada per les competicions importants programades, així que va preferir no arriscar i, per tant, dedicar-se més al tema de l’organització i d’acompanyament dels atletes”. De fet, aquesta és una prova que Redondo “des del principi ha tingut molt present i s’ha implicat molt, i des de fa tres o quatre anys que intenta enfocar-se més en la part organitzativa i no tant en la competitiva”. Aquesta implicació és, segons assegura Peso, “molt interessant, crec que és important que una atleta d’abast mundial com Redondo s’impliqui en organitzar aquest esdeveniment i també amb la ciutat de Gavà intentant que la competició surti el millor possible”.

Van participar més de 100 atletes en aquest Critèrium de Llançaments, cosa que Peso destaca perquè “en relació a les anteriors edicions és un número tirant cap a dalt, més tenint en compte que aquell cap de setmana a Tarragona coincidia que hi havia el Campionat d’Espanya Sub23, i per tant la majoria d’atletes d’aquesta categoria evidentment estaven a Tarragona”.

En qualsevol cas, el club tampoc busca en aquest cas una gran participació ja que les proves de llançament requereixen un cert temps per poder-se fer de manera correcta: “Habitualment busquem sempre una mitja d’entre 12 i 14 atletes per concurs per tal que la competició sigui fluida, és una competició que demana molt temps a nivell d’organització perquè els atletes no poden estar molt de temps entre llançament i llançament”. Per tant, “no pots posar molt atletes perquè tot es torna massa lent i els atletes pateixen perquè entre llançament i llançament igual passa mitja hora i es refreden”.

Tots els resultats d’aquest IX Critèrium de Llançaments es poden consultar aquí.