Criterium de Llançaments
Un moment de l'edició de l'any passat d'aquesta competició (Imatge: cortesia Club Atletisme Gavà)

El Club Atletisme Gavà organitza el proper dissabte 1 de juliol a l’Estadi Municipal La Bòbila el IX Criterium de Llançaments “Ciutat de Gavà” Memorial Emiliano Moro. La previsió és que al matí es disputin les modalitats de martell i pes, i a la tarda les de javelina i disc. S’espera una assistència d’uns 80 atletes.

Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà, ens ha explicat que el format de l’esdeveniment serà semblant al Campionat d’Espanya de Llançaments que es va celebrar el passat febrer, però afegint el pes, que aleshores no es va disputar. Peso destaca que la intenció del club a l’hora d’organitzar aquesta competició és “fer una festa de llançaments, passar-ho bé, que la gent vingui i pugui veure de prop els llançaments, i a més també volem que Gavà pugui potenciar aquest tipus de disciplines que no tenen molta visibilitat”.

La participació prevista no és molt alta, al contrari que en altres convocatòries com ara la recent Reunió de Velocitat “on vam tenir gairebé 600 atletes”. Això és per un motiu molt concret, i és que “és un tipus de competició que necessita molt de temps per poder-se portar a terme, per poder gestionar aquest tipus de concursos només podem admetre uns 14 ó 15 atletes com a molt per cada prova, que es pot allargar ben bé una hora i mitja”.

Peso també admet que la data és una mica peculiar ja que “molts atletes ja tanquen temporada o els queda poca cosa, i a més la prova coincideix amb el Campionat d’Espanya de Sub23 que es fa a Tarragona, així que molts atletes Sub23 evidentment no vindran”.

Respecte a la participació o no de Laura Redondo, Peso ens avança que “ella ja està completament recuperada de la seva lesió i el que és segur és que estarà allà en l’organització del Criterium, però no sabem si competirà o no ja que ja s’ha classificat pel Campionat d’Europa, així que fins a l’últim moment no decidirà si participa o no segons si el que vegi més convenient d’acord amb la seva preparació”.

Criterium de Llançaments