Laura Redondo a l'Estadi Municipal La Bòbila
Laura Redondo a l'Estadi Municipal La Bòbila (Imatge d'arxiu)

S’ha acabat el somni europeu per la gavanenca Laura Redondo. La seva participació al Campionat Europeu d’Atletisme, que es celebra aquests dies a Munich, va acabar el passat dimarts en la ronda classificatòria per a la final ja que va ser eliminada amb una marca molt per sota de les seves expectatives. Dels seus tres intents, el millor la va deixar en 67,68 metres, mentre que els altres dos es van quedar en 66,24 metres i en 66,87 metres.

Redondo és la primera sorpresa per aquesta marca: “La veritat és que no tinc ni idea de què va passar, no tinc cap justificació. No em vaig trobar bé ja des de l’escalfament, no em trobava al cercle i em va costar entrar en tot, i no sé perquè, realment no estava nerviosa. Jo estic entrenant bé, potser no estic per llençar 72 metres però els 67 metres tampoc són una realitat, estic fent uns 69 ó 70 metres, potser una mica més”.

Redondo no va ser l’única atleta que va caure en aquesta ronda de classificació i de la que s’esperava més. La gavanenca admet que, “al final, les qualificacions són una mica complicades perquè t’ho jugues tot a tres llançaments. Tenir una pressió de fer un mínim per passar a la final ens dona una mica d’angoixa a totes, és com un examen”.

Redondo es troba satisfeta dels resultats aconseguits en tota la temporada, “un veritable somni”, però la veritat és que “sí que et quedes una mica decebuda perquè vens aquí, ho veus tot a tocar, veus que és fàcil entrar a la final, i quan et quedes a les portes sents una mica de decepció perquè desenfoca una mica el que has fet en tot l’any. No hauria de ser així, i de fet estic molt contenta amb el que he fet al llarg de la temporada, així que continuarem”.