Pepe Oriola es proclama campió del TCR South America
Pepe Oriola es proclama campió del TCR South America

Pepe Oriola es va consagrar aquest diumenge com el primer campió del TCR South America, categoria que va començar a rodar enguany i que va passar pels circuits del Brasil, l’Uruguai i l’Argentina

El gavanenc va fer valer la seva experiència en aquesta mena de competicions per culminar la temporada com a vencedor de la categoria sis mesos després de la seva arrencada. La situació era favorable, perquè Oriola arribava a l’última cita assentat en el lideratge amb un matalàs de 14 punts, i a l’Uruguai només va haver de confirmar un any magistral amb dos nous podis que van deixar la resta sense opcions.

La primera mànega ja va fer perdre la il·lusió, perquè Oriola es va imposar tot just començar, i en la segona va assaborir la plata per a continuar engreixant les xifres d’una temporada rodona amb un total de 4 victòries, 9 podis i un total de 278 punts que l’han mantingut al capdavant de la general durant set dels vuit caps de setmana de competició.

Oriola assegurava estar “immensament feliç. Encara no m’acabo de creure el que acabo d’aconseguir. En aquests moments penso en la meva família que m’ha donat suport durant tot el campionat; dels meus patrocinadors, així com al meu equip W2 Pro GP i a Honda per donar-me aquesta gran oportunitat de competir en les TCR Sud-amèrica”.

Es tracta d’una de les seves “millors temporades esportives” com el propi pilot i també els números reconeixen, i deixa entreveure quin pot ser el seu futur més pròxim: “Em trobo en un bon moment tant professional com personal i ho he demostrat en cada carrera. Després d’aquest èxit em plantejo seguir la meva trajectòria en terres llatinoamericanes. Hi ha un projecte damunt de la taula i espero confirmar el meu futur en les pròximes setmanes”, explicava Oriola.