Pepe Oriola podi a Sazuka
Pepe Oriola puja al podi a Sazuka

Pepe Oriola ha tornat a ser, aquest cap de setmana, un dels pilots més destacats del Campionat del Món WTCR. En aquesta ocasió, el de Gavà ha tingut una destacada actuació a Suzuka (Japó), que li ha permès tornar al podi i mantenir-se entre el grup de privilegi de la general de pilots.

Malgrat que en les dues sessions cronometrades de divendres passat Oriola aconseguia el 12è i 10è millor temps, respectivament, en la segona cursa, per la graella invertida, ha partit amb la ‘pole’. Conscient d’això, el pilot gavanenc ha lluitat per mantenir la posició en la sortida, però des de la zona bruta no ha tingut opcions davant Robert Huff, tot i que ha pogut pujar al podi en una brillant 2a posició, després de mantenir a ratlla a Michelisz a les últimes voltes, marcant volta ràpida.

A la cursa 3, en canvi, partia 10è i va escalar posicions fins a situar-se 6è. Però el pilot es va quedar sense puntuar, després d’una penalització.

Malgrat això, Oriola ha sumat 20 punts, i això li ha permès mantenir-se en el Top 4 de la general de pilots amb 227 punts, a 64 punts del líder Gabriele Tarquini, però a tan sols 11 punts de Thed Björk que és tercer, a falta d’una sola cursa per acomiadar la temporada.

“Ha estat un cap de setmana molt productiu i on he pogut viure de primera mà la gran competitivitat que hi ha entre els qui s’estan jugant el Mundial. Malgrat això, he pogut fer la meva carrera i he arriscat per avançar en un circuit molt complicat. Estic molt satisfet de la feina feta, tot i la penalització de la cursa 3 quan anava 6è. Ara tocarà Macau, un circuit que és com casa meva i on espero tenir el tancament de temporada esperat “, comenta sobre això Pepe Oriola, qui afrontarà l’última cursa de la temporada els dies 17 i 18 de novembre.