Podemos i Hora del Planeta
Miguel Herrera

El portaveu del grup municipal de GSSP, Miguel Herrera, ha convocat avui la premsa local per expressar “el suport de la nostra formació, i des de Podemos Gavà, amb l’Hora del Planeta que es convoca demà a tot el món amb l’objectiu de sensibilitzar tothom de la necessitat de tenir cura del nostre entorn davant l’amenaça del canvi climàtic”.

La proposta per demà, que té lloc cada darrer dissabte del mes de març, és apagar les llums i evitar el consum energètic durant 1 hora, entre les 20.30 i les 21.30 hores, un gest, que segons Herrera, “tot i ser simbòlic és important perquè nomes tenim un planeta i l’hem de conservar. D’aquí la importància de reduir el consum energètic i també les emissions contaminants. Cal que tothom sigui sensible al tema i estiguem units amb accions individuals i col·lectives, i reclamant als governs mesures per combatre el canvi climàtic”.

Miguel Herrera precisa que, “l’Hora del Planeta és molt més que apagar la llum, és un gran moviment global per afrontar un problema global. Una campanya mundial que va començar la seva marxa en un únic país, en 2007 a Sidney, impulsada per WWF, com un gest simbòlic de la lluita contra el canvi climàtic i avui ja suma 188 països i milions de ciutadans”.

Gavà, a l’igual que l’any passat, se sumarà a l’Hora del Planeta apagant la llum en dos indrets emblemàtics de la ciutat com són l’Ésser del Mil·lenni i la plaça de l’Ajuntament.

Enguany, la WWF, a més de demanar a la ciutadania que apagui la llum durant una hora, proposa altres reptes “pel bé de la natura” consistent en un dia sense carn, tenint en compte que es necessiten 15.500 litres d’aigua per produir un quilogram de carn; un dia sense plàstic d’un sol ús, donat que cada any es llancen 100 tones de plàstic a la natura; i un dia sense emissions, per mitigar els efectes de la utilització del transport urbà que és el causant del 30% de les emissions de CO2.