Raquel Sánchez ofereix tot el suport possible a la pagesia
Sánchez, amb Pañella i Barri, signant el conveni.

L’Ajuntament i la Cooperativa Agropecuària han formalitzat avui el conveni anual de col·laboració, un gest que aquest any arriba en un moment complicat marcat per la crisi de la Covid-19 i que entre d’altres coses va suposar l’anul·lació de la Fira d’Espàrrecs que s’havia d’haver celebrat a l’abril passat i al final es va fer en format virtual. Malgrat tot, el conveni vol emfatitzar el suport municipal al sector i l’aposta per la continuïtat de la mostra en un futur.

L’Alcaldessa Raquel Sánchez ha agraït “la tasca del sector que enmig d’aquesta crisi ha superat adversitats i ha seguit treballant per garantir el dret a l’alimentació”. Més enllà de la pandèmia, Sánchez ha admès ser coneixedora que “els conreus de la part baixa del Parc Agrari fa temps que tenen problemes per les inundacions dels camps quan plou per culpa de manca d’infraestructures de drenatge d’aigua, per aquesta raó, hem reivindicant a les administracions competents, i ho seguirem fent amb insistència, per tal que es facin les inversions necessàries de manera prioritària” i ha assegurat que “des de l’ACA tenim el compromís que actuaran de manera immediata en allò més urgent”.

Sánchez també ha refermat el suport per part de l’Ajuntament precisant que “us seguirem ajudant en les mesures de les nostres possibilitats perquè volem la continuïtat de la pagesia en condicions dignes i la preservació del Parc Agrari del Baix Llobregat com actiu productiu i econòmic i també ecològic”.

El vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri, ha agraït “l’ajut rebut per l’Ajuntament” ja que “gràcies a l’aportació de diners que havien d’anar a la Fira hem pogut comprar una moto bomba que ens permetrà anar tirant mentre no es facin les inversions pertinents per poder resoldre un problema greu i estructural que cal afrontar ja, amb una calendari concret i immediat, perquè el temps ens juga en contra”.

El president la Cooperativa, Josep Pañella, s’ha mostrat especialment dur amb el Parc Agrari, un ens que assegura “no s’implica” perquè “hi ha membres que ni conec”. Pañella considera que “això ha de canviar, començant pel nom”, i diu que “s’hauria de dir Polígon Agrícola” i activar mesures de suport reals “com poden ser tarifes especials de gasoil i llum i inversions en infraestructures de drenatge amb nous 3 cargols d’Arquímedes, dos d’ells a la desembocadura de la Riera dels Canyars i un altre amb un emissari de 300 metres per evitar que, quan plou, quedi perjudicada la platja”.