Zona Esportiva Can Torelló
Aquesta tarda ha reobert Can Torelló després de sis mesos tancat

Han estat mesos molt complicats pels prop de 900 infants i joves gavanencs que entrenen habitualment a les pistes esportives de Can Torelló. De fet, cap d’ells havia posat els peus allà des de que es van tancar les pistes a mitjans de març coincidint amb l’inici del confinament.

Primer, per aquest estat d’alarma. I després, per la decisió de no reobrir les instal·lacions en plena desescalada arran d’uns estudis que alertaven sobre una possible contaminació al subsòl. Finalment, els sondejos fets en profunditat van revelar que sí que es podien utilitzar les pistes a l’aire lliure ja que la contaminació es concentrava en uns determinats punts, i es va decidir tornar a obrir les instal·lacions.

Avui ha estat el gran dia del retrobament i de tornar a trepitjar per primer cop des del març les pistes esportives de Can Torelló. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat i ha destacat que “els informes determinen, amb la corroboració de l’Agència Catalana de Residus, que es pot fer servir pràcticament tota la instal·lació a excepció de la zona d’esbarjo, la zona recreativa, i les oficines i el bar”.

Així doncs, l’alcaldessa ha volgut “transmetre un missatge de tranquil·litat i també de certa alegria perquè hem estat uns mesos en els que sabem que aquest tancament ha provocat neguit i incertesa a les entitats, als jugadors, i als pares i les mares, però era important tenir totes les garanties i ara ja les tenim”.

A més, Sánchez ha posat en valor aquests informes ja que “no només garanteixen el funcionament actual, sinó també el projecte futur que tenim de cara al desenvolupament de la ciutat esportiva de Can Torelló, en aquest sentit aquests informes també ens feien falta”.

Can Torelló
Sánchez, parlant amb López Adán

Ramón López Adán, director esportiu de l’Escola de Futbol Gavà, ens ha confirmat que han estat uns mesos “de molts dubtes perquè, entre la Covid-19 i després el tema de la contaminació, realment no sabíem quan tornaríem a començar els entrenaments, així que avui és un dels dies més feliços de la meva vida perquè pensàvem que tot aquest funcionament que tenim des de fa 20 anys es podia ensorrar perquè la situació que es plantejava era molt complexa”.

Adán es refereix a les alternatives que es plantejaven si no es podia reobrir Can Torelló: “Totes les solucions que s’havien pensat en el cas que no es tornés a obrir suposaven un sistema molt complicat tant pels pares com pels mateixos membres del club que implicava moure’s per diversos pobles del Baix Llobregat”.