Trofeu de Promoció del Baix Llobregat
Gavà acull el 10è Trofeu de Promoció del Baix Llobregat d'Atletisme

L’Estadi Municipal La Bòbila acull el dissabte 29 d’abril el 10è Trofeu de Promoció del Baix Llobregat Gran Premi Fira dels Espàrrecs. Es tracta d’un esdeveniment que l’entitat organitza cada any en el marc de la Fira, i de fet s’integra en el programa d’activitats del cap de setmana de festa a Gavà. Les proves que es disputaran seran

Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà, ens ha explicat que “les categories que participaran són bàsicament les de promoció, és a dir, des de Sub8, que són els més petits, fins a Sub16”. I és que, tal i com Peso destaca, “la idea d’aquest trofeu no és tan buscar que vinguin pesos pesats sinó que els nostres atletes del club puguin competir a casa i que nosaltres puguem col·laborar amb la Fira i fer una mica de festa”.

Així doncs, “són categories de promoció Sub 16, nois i noies de fins a 15 anys, i en principi no estan classificats per cap competició. Són atletes joves que volen promocionar, tot i que sí que esperem que vingui un atleta que aspira a fer rècord de Catalunya en els 500 metres llisos, però ja veurem si ve i si pot fer el rècord”.

És un torneig obert i, per tant, es pot apuntar qualsevol club, però d’entrada participaran atletes del Club Atletisme Gavà i del club convidat, que enguany serà el Club Muntanyenc Sant Cugat. Les disciplines que es disputaran seran variades, totes tindran seccions masculines i femenines, i van des dels 60 metres fins els 1.000 metres, passant pels 60 metres tanques, els 300 metres, o el llançament de disc, entre moltes altres.

Peso destaca que el trofeu “es va crear en el seu dia per integrar-se dins de la festivitat de la Fira d’Espàrrecs, i així poder fer una competició integrada a la mateixa fira. És l’aportació que fa el club per poder col·laborar en la festa i en aquest tipus d’activitats, i per tant es fa sempre el mateix cap de setmana de la fira”. Així doncs, “és una manera de que la ciutat conegui l’atletisme i de que l’atletisme pugui col·laborar amb la ciutat”.

Està previst que les competicions donin inici pels volts de les 09:45 hores i que acabin cap a les 14:00 hores. No es donaran medalles individuals, sinó que es lliurarà un trofeu al club campió i un altre trofeu al club subcampió.