Un gavanenc al Dakar 2021

Es diu Joan Campderà, té 46 anys, és de Gavà i serà l’únic català que participarà al Dakar 2021 en la categoria Original de motos, o el que és el mateix, afronta el repte sense cap tipus d’assistència, ni mecànic, ni director d’equip, ni cuiner. Campderà que precisa que “des de que la prova va deixar Àfrica, no ho ha fet cap altre català en aquesta categoria” i reconeix que “serà dur i complex perquè cal tenir coneixements en mecànica, però també ser curosos en la logística, perquè ens ho hem de fer tot. Reparacions, els àpats o la preparació de la navegació”. El que més vol, com a amateur, “és gaudir de totes les etapes i acabar la cursa”

Ho farà a lloms d’una KTM Ral·li Rèplica de 450cc de la qual només s’han fet 85 unitats a l’any, fabricada expressament per a la cursa i que s’ha portat directament d’Àustria.

Campderà tampoc compta amb gaires patrocinadors, tret d’alguns amics, i del suport de l’Ajuntament de Gavà. Aquest matí l’Alcaldessa, Raquel Sánchez, li ha desitjat “tota la sort en nom de la ciutat” assegurant que “és tota una aventura que, afegeix més dificultat, si es fa en solitari però que segur que serà una experiència apassionant que nosaltres seguirem etapa rere etapa”.

El rally, que enguany es disputa a Aràbia Saudita, començarà el dia 3 de gener a Jeddah i s’allargarà durant 14 dies i quasi de 8000 quilòmetres. El que més vol, com a amateur és “gaudir de totes les etapes i acabar la cursa”

Es diu Joan Campderà, té 46 anys, és de Gavà i serà l’únic català que participarà al Dakar 2021 en la categoria Original de motos

Mesures anticovid

Els participants limitar les seves interaccions durant les festivitats nadalenques, fer-se una PCR una setmana abans de viatjar. una vegada a Jeddah, tots hauran de romandre les 48 primeres hores en autoaïllats i realitzar-se una PCR durant les verificacions administratives i tècniques dels dies 1 i 2 de gener. Que aquesta última prova doni negatiu és imprescindible per a poder accedir al vivac.

Una vegada al vivac, serà obligatori l’ús de màscara i distanciament social.

El campament comptarà amb un laboratori mòbil per realitzar PCR en cas de símptomes i totes les àrees comunes (banys, menjador, dutxes…) seran desinfectades regularment i estaran adaptades per permetre la distància social, evitant aglomeracions.

Ningú extern a la bombolla dakariana podrà entrar en el campament, i tots els integrants dormiran i menjaran en ell fins al final del ral·li, sense poder sortir tampoc el dia de descans, com era costum.

A més, es crearan sub-bombolles dins de la caravana del Dakar 2021 (competidors, equips, premsa, organització), limitant la interacció amb membres de la resta de sub-bombolles.

Campderà, des dels 18 anys dedica les seves escapades als viatges i l’aventura

Passió per les motos

Campderà, des dels 18 anys dedica les seves escapades als viatges i l’aventura pels deserts de mig món, recorrent-los amb pràcticament en tota mena de mitjans de transport. Porta gairebé 30 anys practicant Enduro de manera amateur, amb infinitat de quilòmetres de trialeras, tallafocs, pedres i graons. Però no va ser fins a l’octubre del 2012 que es va apuntar al motoculbClub Aventura Touareg, allà va començar amb el món dels Raids, viatges d’entrenament i navegació, a descobrir el roadbooky i gaudir amb el que eren etapes.