Caminada per l'Alzheimer
Un moment de la Caminada per l'Alzheimer d'ahir

Unes 400 persones van participar ahir en la tradicional Caminada per l’Alzheimer que organitza cada any F.A.GA. (Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Gavà). L’activitat no s’havia pogut fer ni el 2020 ni el 2021 a causa de la pandèmia, així que l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, va manifestar ahir la seva alegria perquè “per fi aquest any hem pogut recuperar aquesta Caminada a la qual s’hi han apuntat unes 400 persones, el que significa que ha estat un èxit i que la gent està implicada en ajudar a una entitat com F.A.GA. que enguany compleix 25 anys”.

Badia va fer aquestes declaracions en el decurs de la Caminada ja que ella era una d’aquestes 400 persones que van voler participar en l’activitat de F.A.GA. L’alcaldessa va recordar tanmateix la gran tasca social que porta a terme aquesta entitat “preocupant-se pel tractament integral de les demències, i “integral” vol dir també donar suport a les famílies”.

Badia posà en valor també aquests 25 anys de serveis de F.A.GA.: “L’entitat té un futur molt potent per endavant, i justament ara acabem de signar un conveni amb ells pel voluntariat que ajuda a gent gran que viu sola a Gavà, el que significa que F.A.GA. no es queda només en tot el tema de demències, sinó que ara a més obre les portes a altres aspectes com ara el voluntariat per a la gent gran”.

Caminada per l'Alzheimer
Gemma Badia es va adreçar als assistents a la Caminada d’ahir

Maria Jesús Claveria, presidenta de F.A.GA. es va mostrar molt contenta també d’haver pogut recuperar aquesta Caminada per l’Alzheimer: “Estic molt contenta per l’èxit que hem assolit avui amb aquesta caminada, portem 25 anys amb aquest servei i un dels nostres principals objectius és cuidar molt al cuidador, que és el més important per nosaltres”.

Claveria ha destacat que l’Alzheimer “és una malaltia que abans no era gaire coneguda però ara la gent sí que està més conscienciada”. De fet, l’objectiu de la Caminada és “sobretot donar visibilitat a la malaltia, que sembla que és una cosa que no va amb tu fins que et toca. Així doncs, volem que la gent sàpiga que estem aquí per ajudar, que és el més important”.