Castell

Diumenge 11 d’octubre, a partir de les 10 del matí, es reprenen les visites guiades que organitza l’Ajuntament cada segon diumenge de mes, amb el suport de la Unió Muntanyenca Eramprunyà desprès que es van interrompre amb motiu de l’alarma sanitària.

L’activitat, que té una gran acceptació per part de la ciutadania, es veurà modificada lleugerament. El punt de trobada serà a les portes del castell enlloc de l’esplanada de l’ermita de Bruguers per motius de seguretat. El camí que puja fins l’entrada del castell és molt estret per tal que el grup pugui guardar la distància de seguretat. A més tots els assistents hauran de portar la mascareta reglamentària.

A partir d’aquest punt els experts membres de la Unió Muntanyenca Eramprunyà començaran a donar les explicacions en què, a més de la historia i característiques arquitectòniques del monument, s’informa de la flora autòctona. La visita es preveu que finalitzi cap a les 13 hores.

Restauració

Aquest estiu s’ha realitzat una nova campanya de conservació que ha donat com a fruit la localització d’un punt calent durant el setge al castell d’Eramprunyà, que va tenir lloc l’any 1469 durant la Guerra Civil Catalana. Projecte que de ben segur també està inclòs en les explicacions que rebran els visitants.

Aquesta serà la segona activitat destacada que es farà en poques setmanes en el Castell, l’anterior va ser el tradicional Aplec de Sant Miquel.

La visita s’emmarca, a més, dins del programa que el Museu de Gavà ha planificat amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni 2020.

Per participar en aquesta visita guiada, hi ha places limitades, s’ha de fer la reserva al telèfon 93 263 96 10  (Museu de Gavà), de dilluns a divendres de 9 a les 13 hores.