Joan Campderà 70 a la General del Dakar
Joan Campderà 70 a la General del Dakar

El gavanenc Joan Campderà ha aconseguit superar amb èxit una de les etapes més dures del Dakar. Parlem de les jornades marató de diumenge i d’ahir, entre Sakaha i Neom. En ambdós casos, tots els pilots van haver d’afrontar el repte sense cap tipus d’assistència mecànica, circumstància que no ha perjudicat al pilot de la nostra ciutat, ja que, recordem-ho, participa per primera vegada en aquesta aventura en la categoria Original, és a dir sense suport tècnic exterior en cap etapa.

Les dues maratons arribaven després d’una jornada de descans dissabte, on Campderà explicava que estava tan cansat que va dormir “12 hores seguides”. En l’etapa d’aquest dilluns, la vuitena del ral·li, el gavanenc va arribar 74è, després de superar 709 quilòmetres, 334 d’enllaç i 375 d’especial.

Un recorregut ple de penya-segats i muntanyes rocoses entre els quals han serpentejat els pilots durant la segona meitat de l’especial i els han plantejat tants reptes de navegació com els que es van topar diumenge. En la part inicial de l’especial els competidors van haver de bregar amb trams pedregosos que van causar estralls en motos i cotxes.

Campderà precisava que “ha estat un dia molt dur on hi han hagut un munt de ferits i vehicles accidentats. Davant meu un cotxe ha bolcat i ha donat diverses voltes de campana”.

El gavanenc explica que “no es pot perdre la concentració ni un moment”, per això diu que intenta “anar amb compte, però mantenint el meu ritme. Reconec que està essent més dur del que m’imaginava”.

Aquest dimarts es corre la 9ª etapa, de Neom a Neom, amb un total de 579 quilòmetres repartits en 109 d’enllaç i 465 d’especial cronometrada, amb trams variats, amb majoria de terra, però també un bon percentatge de sorra, i petites porcions d’asfalt i fins i tot una zona de pedres.