Joan Campderà afronta dues de les etapes més dures del Dakar
Joan Campderà durant la 4ª etapa.

El gavanenc Joan Campderà segueix fort i amb empenta al Dakar 21. En l’etapa d’aquest dimecres, 6 de gener, que era la quarta, va aconseguir arribar a meta en 79ª posició en un recorregut total de 813 quilòmetres entre Barreda i Al-Attiyah. Campderà, qui participa per primera vegada en aquesta dura aventura, ho fa a més en la categoria Original, és a dir, en solitari i sense cap tipus de suport exterior. Això vol dir que és ell mateix qui s’ocupa de la mecànica de la seva i de planificar tots els detalls de cada etapa.

En l’etapa del dia de Reis, 476 dels quilòmetres eren d’enllaç i 337 d’especial. D’aquests uns 100 van transcórrer en pista i desert. Segons Campderà, “tot i que, en general, es va superar bastant ràpid, prop de 300 quilòmetres van ser durs per dunes i amb una navegació complicada”, i reconeix que “el més difícil va ser l’enllaç de tornada de 250 quilòmetres, i sobretot els darrers 50 quilòmetres, passant pel centre urbà de Riad en hora punta amb tot el trànsit. Va ser perillós”.

Hores d’ara, Campderà ocupa la 84ª posició a la general. Avui afronta l’etapa 5 del Ral·li, de Riyadh a Al Qaisumah, que ha estat qualificada com a “clau” i “dura” per la pròpia organització. Són 795 quilòmetres en total dels quals 457 són d’especial. Fins s’ha previst una ruta alternativa de tornada al campament per als qui tinguin problemes