Paul McGrath campió de Catalunya del 20 Km marxa
Foto: @CarrerLliure

L’atleta de Gavà i integrant del Cornellà Atlètic Paul McGrath, sota les ordres d’Alejandro Aragoneses des del 2017, s’ha estrenat en la distància dels 20 km marxaper la porta gran. Al Vendrell, va segellar el seu primer títol català absolut i sub-23 amb un nou rècord de la competició (1h23:50). Feia més d’una dècada que cap marxador català trencava la barrera d’1h24 en la distància. Els últims a aconseguir-ho havien estat el ja retirat Jesús Ángel García Bragado (1h23:00), el 20 de juny de 2009 a la Corunya, i José Antonio González Cobacho (1h23:23), el 14 d’abril del 2007 a Rio Maior. Tota una referència per al jove valor de la marxa catalana, que l’estiu passat va assolir el títol europeu a Tallinn i la medalla de bronze en el mundial de Nairobi en els 10 km marxa de la categoria sub-20.

McGrath es mostrava molt satisfet pel resultat i, tot i que d’inici deia que volia fer “una bona marca” s’ho va agafar “amb calma” perquè eren 10 km més dels que havia fet fins el moment

Per a McGrath el primer objectiu del 2022 serà classificar-se per la copa del món, una competició absoluta i en l’equip espanyol amb marxadors de nivell mundialm, un repte quer no serà fàcil, com tampoc ho serà fer-ho per als Jocs de París, per això és conscient que potser el seu torn “arribarà a Los Angeles”.