Pepe Oriola guanya les 500 voltes de Spa.
Pepe Oriola al podi.

Pepe Oriola, acompanyat per Tom Coronel, Ivo Breukers i Rik Breukers, ha imposat al Cupra TCR DSG en les 500 voltes d’Spa amb un clar avantatge sobre els seus rivals. L’equip Red Camels Jordan ha fet valer la seva gran experiència en proves de les 24 Hores Series amb aquest cotxe durant aquestes últimes temporades.

L’equip guanyador va acabar amb cinc voltes d’avantatge sobre el Peugeot 308 TCR de Arelien Conte, Julien Briché i Teddy Clairet. Un altre cotxe de la marca esportiva espanyola, amb pilot espanyol al volant, el que Mikel Azcona compartia amb Fabien Danz, Juliean Apotheloz, Kari-Pekka Laaksones i Antti Buri, va completar el podi en acabar tercer, a 10 voltes dels guanyadors.

Tal com s’esperava, no es va poder completar la distància prevista, 500 voltes, en les 23 hores de carrera –un temps una miqueta estrany, però necessari per a no confondre’l amb les 24 Hores de Spa, de GT– ja que els guanyadors només van poder completar 454 voltes i això tenint en compte els períodes de neutralització per incidents.

Només en la primera meitat de carrera va haver-hi vuit períodes de ‘Codi 60’ amb poc més d’una hora de durada total, són gairebé 20 voltes perdudes. I per si no fos prou, la pluja va fer acte de presència durant bona part de la carrera.
Oriola, que havia pres la sortida, també va ser l’encarregat de l’últim relleu, travessant la meta sota la bandera de quadres. El gavanenc, que aquest any ha disputat les TCR Àsia, va quedar sorprès del ritme inicial: “Pensava que això era una carrera de resistència, de 24 hores, no un sprint!”, va dir per ràdio al seu equip.

Però es va posar les piles ràpidament i en la sisena volta ja estava atacant al líder, l’Audi de Rory Penttinen; aquest havia gaudit d’un avantatge de tres segons aprofitant que va sortir amb pneumàtics de mullat, però la pista es va assecar molt ràpid.
“Ha estat una carrera perfecta. Tant en pluja com en sec, hem certificat una folgada victòria. Sempre tens la il·lusió per guanyar, però després de la classificatòria es preveia una prova molt competitiva i en una carrera de resistència tot pot passar. En aquesta ocasió, hem jugat molt bé les nostres cartes i hem aconseguit un treball en equip perfecte”, ha explicat Oriola.