curs escolar
Prop de 7.000 alumnes s’incorporen avui a les aules de Gavà

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat avui el nou curs escolar a l’escola Marcel·lí Moragas, que inicia el curs amb la seva nova pista poliesportiva ja completament operativa. Avui s’han incorporat a les aules 6.719 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. D’aquests, 422 s’incorporen a P3 i, per tant, entren per primera vegada a l’escola. A educació infantil n’hi ha 1.315 matriculats; a educació primària, 3.118; i a educació secundària obligatòria, 2.286.

Raquel Sánchez ha assegurat que “avui és un dia molt especial” i s’ha congratulat de que “el 95% de les obres que s’havien d’executar durant els mesos d’estiu ja estan enllestides i, per tant, els infants podran començar aquest curs amb els equipaments i les escoles preparades”.

Respecte a la nova pista poliesportiva, a les hores del pati hi haurà torns per tal que els alumnes l’aprofitin al màxim possible, i també se’n farà ús dins l’horari escolar en l’Àrea d’Educació Física i Psicomotricitat com a matèria curricular. Mercè Campodarve, directora del Marcel·lí Moragas, ens ha explicat que al centre “estem molt contents perquè ja no depenem de la climatologia i podem fer servir sempre aquesta pista, fins i tot hi ha professors que estan intentant fer algun projecte esportiu i s’estan posant en contacte amb altres centres per tal que el projecte pugui ser compartit entre diverses escoles”.

L’inici de curs comença amb 20 grups de P3, un grup menys que l’any passat degut a la davallada d’infants nascuts al 2015. El col·legi Sagrada Família és el que perd aquest grup de P3, cosa que succeeix per primera vegada en aquest centre. De la seva banda, l’escola Jacme March continua amb un grup de P3, i l’escola Marcel·lí Moragas recupera el grup que inicialment no tenia quan s’iniciava el procés de preinscripció. Sánchez ha “celebrat que s’hagi obert aquest grup de P3, el que significa que hi ha demanda de l’escola pública, que té molt bona salut a la ciutat, i que també resulta convenient baixar les ràtios, que és el que sempre hem defensat des de l’Ajuntament”.

Respecte a secundària, la ciutat disposarà d’un grup més a 1r d’ESO respecte als que havia al curs anterior. L’Institut Bruguers passa de 3 a 4 grups, de 90 a 120 places escolars, i per tant hi haurà 21 grups de 1r d’ESO a Gavà: 10 grups als tres instituts i 11 grups en centres concertats.

Dues novetats més destaquen en aquest nou curs escolar a Gavà. D’una banda, un nou Itinerari Formatiu Específic (IFE) per alumnes amb necessitats educatives especial. I d’altra banda, una nova SIEI (Suport Intensiu Escolarització Inclusiva) a l’escola l’Eramprunyà . Amb aquest ja són cinc els SIEI que estan implantats a Gavà com a suport d’educació especial, uns SIEI que permeten cobrir les diferents etapes de l’educació obligatòria: la infantil, la primària i la secundària. El recurs està present en una escola concertada, el col·legi Immaculada Concepció, i en quatre centres públics: l’Institut El Calamot, l’escola Marcel·lí Moragas, l’escola Salvador Lluch i l’escola l’Eramprunyà.

L’alcaldessa de Gavà s’ha desplaçat també aquest matí al col·legi Sagrat Cor per seguir aquest inici de curs escolar. El Sagrat Cor, compte, compleix aquest curs 100 anys de vida, un fet que, tal i com ens explica el seu director, Juan Ruiz, “no és un fet normal, ja és difícil que qualsevol empresa duri 100 anys i ho és més encara per un col·legi, per tant estem molt contents i agraïm molt a totes les famílies que han confiat en nosaltres, a tot el professorat, i també a l’Ajuntament de Gavà i a la Generalitat que han estat sempre al nostre costat”.

L’Ajuntament de Gavà ha mostrat reiteradament el seu compromís amb l’ensenyament de qualitat i recolza sense fissures l’escola pública a la nostra ciutat. Així ho demostra tant la nova línia d’ajuts escolars com les obres de millora realitzades aquest estiu en els centres públics gavanencs. A banda, el consistori “està intentant que l’any vinent estiguin executades les obres i es pugui obrir el nou Institut Escola Gavà Mar, i d’altra banda enguany l’Institut de Bruguers celebra enguany el seu 50 aniversari i nosaltres estem reclamant a la Generalitat que compleixi els seus compromisos respecte a la reforma general que necessita aquest institut”.