Ara més que mai, Gavà
Quatre mesos per dissenyar la reactivació econòmica de la ciutat (Imatge d'arxiu)

L’Ajuntament posarà en marxa un pla de reactivació econòmica, anomenat “Més que mai, Gavà”, per lluitar contra els efectes adversos de la crisis de la COVID-19. El pla s’ha definit com un “acord ciutadà” i ha estat presentat aquest matí en el Ple Municipal de juny, on el tinent d’alcalde d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat, Jordi Tort, ha justificat la seva necessitat assegurant que les mesures adoptades pel govern municipal fins ara “serveixen per frenar l’hemorràgia però no per curar la malaltia de la crisis econòmica que s’esdevé arran de la COVID-19”.

El pla, de fet, el que pretén és, segons Tort, “seguir treballant de manera estable en aquelles línies de treball que en bona mesura ja havíem iniciat”, però a partir de l’aprovació d’avui el govern es dota de “quatre mesos per tenir un document amb accions concretes definides per ajudar a sortir d’aquesta crisis, accions que volem construir de manera col·lectiva amb les entitats i persones que es vulguin adherir. Amb això en ment, es farà un procés participatiu amb grups de treball que puguin definir aquestes mesures que es posarien en marxa amb l’objectiu de reactivar l’economia”.

D’aquesta manera, doncs, el govern municipal el que vol és que, “conjuntament entre Ajuntament, ciutadania, entitats, i agents econòmics i socials, puguem emprendre el camí de sortida d’aquesta crisis econòmica”.

Mónica Parés, portaveu del Partit Popular (PP), ha apuntalat el seu vot afirmatiu assegurant que “cal aviat un calendari d’execució, un pressupost, accions i transversalitat en el àmbit públic i privat, i que ni govern ni oposició utilitzin la pandèmia electoralment. Al final, haurem sortit tots plegats d’aquesta crisis, amb una ciutat que haurà de ser exemple d’unitat una vegada més”.

Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà (JUNTS), s’ha queixat de que “un bon acord ciutadà és fruit del diàleg, el debat i el consens, i si això hagués estat així segurament aquest acord s’hagués signat fa dies i ja s’estaria treballant sense necessitat de sotmetre’l a votació en sessió plenària. Per cert, com s’ha fet a bona part dels ajuntaments del nostre entorn. Però vostès van optar per la imposició pactada deixant de banda el diàleg i el debat”.

Casas justifica l’abstenció del grup ja que “no podem votar en contra d’un acord que interpel·la a la ciutadania, agents socials i econòmics, i institucions, però tampoc compartim ni el fons ni les formes proposades”.

Miguel Herrera, portaveu de Podemos (PODEMOS), ha raonat també l’abstenció del seu grup d’aquesta manera: “Tenint en compte que el document no és un acord post-COVID-19, sinó que és un acord de ciutat a llarg termini amb objectius que es plantegen a dos anys vista, i si bé estem d’acord amb la idea de fons i els temes plantejats, també és cert que hi ha una sèrie d’aspectes polítics i tècnics que ens porten a votar amb una abstenció”.

Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs), en canvi, ha votat favorablement en aquest punt. Miguel Ángel Ibáñez, portaveu dels taronges, ha posat de manifest que aquest pla “és un element necessari a mig termini per la sortida de la crisis econòmica provocada per la COVID-19, i ha de ser complementari amb unes mesures urgents a curt termini que ens agradaria haver pogut consensuar amb l’equip de govern”. Ibáñez creu que en el detall de les mesures descrites en el document “manca concreció”, però “esperarem a les conclusions dels treballs tècnics per poder quantificar-les i dotar-les de pressupost”.

El portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Albert Massana, ha recordat que “s’ha d’anar per feina i, tot i que és cert que potser les maneres no han estat les més adequades, però crec que hem de deixar apart els temes polítics i hem de deixar que siguin els ciutadans, els botiguers, les entitats, els que posin les seves propostes a sobre de la taula per poder tirar-les endavant”. Massana ha demanat a més que “no es retalli el número d’entitats, que totes aquelles que vulguin entrar ho puguin fer i no es posin límits”.

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, ha volgut intervenir en la presentació d’aquest acord ciutadà explicant als diferents grups polítics que l’acord, “més enllà de ser un recull de propostes concretes, pretén ser més una declaració institucional per marcar quin hauria de ser a partir d’ara el nostre full de ruta, quins àmbits estratègics hauríem de reforçar en els propers mesos. La idea és tenir un punt de partida compartit, i m’agradaria com alcaldessa poder comptar amb el seu suport i amb la seva participació”.

PUBLICITAT